Om CrossFit

CrossFit är ett styrke- och konditionsprogram byggt på ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet. Det ligger i vår natur att utföra rörelser som stå, sitta, kasta, lyfta, putta, dra, klättra och springa. Det är dessa naturliga rörelser som ligger till grund för våra träningspass.

Träningen är väldigt effektiv och rolig! En central del av CrossFit är att övningarna utförs mot klockan. Antingen ett givet antal övningar så snabbt som möjligt, eller en given tid under vilken du skall utföra så många rundor du kan av ett visst antal övningar. På så sätt är det enkelt att ha koll på dina framsteg.

 

 

Passen varieras med tid och olika övningar: tunga vs. lätta lyft, kroppsviktsövningar, många eller få antal repetitioner, löpning, rodd, hopp, simning m.m. Variationen är oändlig och inget pass är det andra likt.

Det absolut bästa med CrossFit är att alla kan utföra det. Alla pass och alla övningar går att anpassa efter egen förmåga. Så det spelar ingen roll hur gammal du är eller vilken träningsbakgrund du har för det finns skalningar för alla övningar.