Bloggen | CrossFit Lerum

Bloggen

CROSSFIT LERUMS MEDLEMMAR

Posted by on Jul 12, 2013 in Crossfit Lerums medlemmar | 0 comments

Malin Örneholt

Malin örneholt

46 år

 
Sambo/gift/singel? Gift. Har två barn Emma 20 år och Filip 16.

 
Relation/släktskap med någon medlem i boxen? Dottern Emma.

 
Vad gör du till vardags? Jobbar som lärare i Västra Bodarna  och säljare på Floda möbler.

 
Har du någon träningsbakgrund? Alltid tränat i någon form, de senaste åren på Friskis.

 
Hur kom du i kontakt med CrossFit Lerum? Genom grannarna Martin och Ansi Andrèn.

 
Hur länge har du tränat CrossFit? Ett år i juli. Innan jag blev medlem hade jag varit på två intropass och tjuvtränat med Ansi hemma i ”Tranbärsboxen” ( Ansi och Martins garage där det finns både pullups stång, lådor till boxhopp, kettlebells mm)

 
Varför tränar du CrossFit och vad är det bästa med att träna CrossFit? För att hålla mig i form och förhoppningsvis minska i omfång och få mer muskler. Det bästa är variationen och den skräckblandade känslan av att inte veta vad man ska göra innan man kommer dit.

 
Har CrossFit träningen hjälpt dig på något sätt i vardagen? Tycker att jag blivit starkare och fått mer självförtroende då man klarar av saker på passen man aldrig trott man skulle göra.

 
Har du någon favoritövning? ”På minuten” och flera ”mini”amraps med vila emellan.

 
Har du något tips till nya som vill börja med CrossFit? Prova! Du kommer att ÄLSKA det!

CROSSFIT LERUMS MEDLEMMAR

Posted by on Jun 25, 2013 in Crossfit Lerums medlemmar | 0 comments

Daniel Gicquel (Men kallas i Folkmun för DC :-) )

Daniel C
34 år

 
Sambo/gift/singel? Gift

 
Relation/släktskap med någon medlem i boxen? Nej. Bara en massa vänskapsrelationer.

 
Vad gör du till vardags? Löneslav på Andreas Stihl Norden AB

 
Har du någon träningsbakgrund? Har spelat Fotboll i 18 år, utövat Kick/Thai boxning i 5 år och som många andra har jag även harvat omkring på Gym.

 

Hur kom du i kontakt med CrossFit Lerum? Har vetat om det sen starten men inte riktigt fått tummen ur å kolla närmare på det. Sen när mina vänner å arbetskollegor som tränar här  sa hur gött allt va så hakade jag med på ett intropass, sen va jag fast :)

 
Hur länge har du tränat CrossFit?  Här har jag tränat sen i Dec -12.

 
Varför tränar du CrossFit och vad är det bästa med att träna CrossFit? Jag tränar CF för att denna träningsform är helt Magisk å att jag mår bra av det. Det bästa med CF är att inget träningspass är det andra likt och att man oftast e helt slut efter ett pass.

 
Har CrossFit träningen hjälpt dig på någotsätt i vardagen? Jag har blivit både starkare å Piggare å orkar mer både på jobbet å på fritiden där barnen tar upp en stor del.

 
Har du någon favoritövning? Box jumps å Situps .

 

Har du något tips till nya som vill börja medCrossFit? Våga prova på det. Gillar du utmaningar å att träna så e det helt klart CrossFit som gäller :)

CROSSFIT LERUMS MEDLEMMAR

Posted by on Jun 25, 2013 in Crossfit Lerums medlemmar | 0 comments

Henrik Svensson

Henke
34 år

 
Sambo/gift/singel?  Sambo med Linda Pettersson.

 
Relation/släktskap med någon medlem i boxen?  Med en hel hög ;-)

 
Vad gör du till vardags?  Jobbar som grävmaskinist och deltidsbrandman.

 
Har du någon träningsbakgrund? Många år på ett tråkigt gym och en del löpning.

 
Hur kom du i kontakt med CrossFit Lerum?  Det var svårt att undvika när halva familjen tränar där, och även kompisar från skoltiden.

 
Hur länge har du tränat CrossFit?  1,5 år.

 
Varför tränar du CrossFit och vad är det bästa med att träna CrossFit?  Man uppnår helt andra resultat än när man tränade på gym och det bästa är att hela kroppen får en genomkörare varje pass både med styrka och kondition.

 
Har CrossFit träningen hjälpt dig på någotsätt i vardagen?  Framförallt i jobbet som brandman har jag märkt en klar förbättring på de mest konditionskrävande delarna av arbetet, och smidigheten har blivit grymt mycket bättre, så gubbstelheten får vänta ett tag till.

 
Har du någon favoritövning?  Marklyft har alltid varit en favorit , men alla delar uppskattas numera.

 
Har du något tips till nya som vill börja med CrossFit?  Är man ute efter allsidig träning är det inget att tveka på.

CROSSFIT LERUMS MEDLEMMAR

Posted by on Jun 25, 2013 in Crossfit Lerums medlemmar | 0 comments

Lotta Nyberg

Lotta nyberg

51 år

 

Sambo/gift/singel? Är gift.

 

Relation/släktskap med någon medlem i boxen? Min härliga dotter Julia Nyberg tränar också i boxen!

 
Vad gör du till vardags? Arbetar som Fysioterapeut och driver sedan 17 år  Eliseborg Friskvårdsklinik. De senaste 4 åren i Floda.

 
Har du någon träningsbakgrund? Har väl tränat mer eller mindre hela mitt liv. Under hela 80-talet var jag en hängiven styrketränare för att senare återuppta hästintresset igen. De senaste 4 åren innan Crossfit har det bara blivit träning hemma eftersom jag inte hittade något som kändes kul.

 
Hur kom du i kontakt med CrossFit Lerum?  Jag har Frida Schlyter att tacka för det!

 
Hur länge har du tränat CrossFit? Augusti 2012.

 
Varför tränar du CrossFit och vad är det bästa med att träna CrossFit? Crossfit är nog den mest optimala träning jag har provat på. Så fort  jag testade förstod jag att det här var vad jag hade letat efter. Träningen blir aldrig tråkig för du vet aldrig vad som står på programmet när du kommer.  Den fantastiska stämning som finns i boxen är också en stor anledning till att man går dit med ett stort leende på läpparna varje gång. Här finns ingen prestige i att vara bäst utan vi lyfter och peppar  varandra vilket ger varje individ självförtroende.

 
Har CrossFit träningen hjälpt dig på någotsätt i vardagen? Jag blivit så mycket starkare. Allt jag tidigare upplevt som tungt och jobbigt tex. matkassar, bära ved m.m är inte längre något problem.

 
Har du någon favoritövning? Det mesta som inte innefattar skivstång. HSPU är just nu favoriten!

 
Har du något tips till nya som vill börja med CrossFit? Tänk alltid på att utgå ifrån dig själv. Bygg upp dig långsamt och jag lovar att du kommer att få den styrka och uthållighet du tränar för!

CROSSFIT LERUMS MEDLEMMAR

Posted by on Jun 25, 2013 in Crossfit Lerums medlemmar | 0 comments

Julia Nyberg

Julia nyberg2

22 år

Sambo/gift/singel? Nej

 

Relation/släktskap med någon medlem i boxen? Min kära mor Lotta Nyberg.

 

Vad gör du till vardags? Jobbar som Personlig Tränare och gruppinstruktör och en del extra på ICA i Floda.  Sjunger även i rockbandet Noise of Error.

 

Har du någon träningsbakgrund? Började med hästsport när jag var liten. Sen har det även varit vanligt harvande på gymmet. Upptäckte Parkour senare som jag höll på med i några år och Yoga.

 

Hur kom du i kontakt med CrossFit Lerum? Det var min kära mor som hade fått nys om det och tyckte jag skulle följa med och prova. Köpte ett 10-kort till en början och sen var det alla morgonpass som gällde!

 

Hur länge har du tränat CrossFit? Sen Augusti 2012

 

Varför tränar du CrossFit och vad är det bästa med att träna CrossFit? Jag tränar CrossFit för att jag tycker att det är en fantastisk motionsgren som passar alla. En sport som kräver mycket från en på alla plan.  Det bästa med CrossFit är alla härliga människor man får träffa och att jag mår så fantastiskt bra efter ett pass!

 

Har CrossFit träningen hjälpt dig på någotsätt i vardagen? Man är piggare och ser mer positivt på saker i vardagen. Har fått en annan inställning till vad som är möjligt att uppnå och man är inte lika rädd för att misslyckas.

 

Har du någon favoritövning? Övningar med skivstång och DU.

 

Har du något tips till nya som vill börja med CrossFit? Skynda långsamt, lyssna på kroppen och ha kul! :D

CROSSFIT LERUMS MEDLEMMAR

Posted by on Jun 22, 2013 in Crossfit Lerums medlemmar | 0 comments

Kristian Mjöberg (mr Brown)

kristian mjöberg

32 år
Sambo/gift/singel? förhållande

 
Relation/släktskap med någon medlem i boxen? nej men ser alla som min familj

 
Vad gör du till vardags? Jag jobbar på Porthälla särgymnasium som Elevassistent och är även speaker för ett klädmärke på deras skateboard/snowboard tävlingar samt andra event.

 
Har du någon träningsbakgrund? Innan jag började i boxen gick jag på olika grupppass så som basic step och stepintervall. Innan dess har jag sysslat mycket med extrem sporter.

 
Hur kom du i kontakt med CrossFit Lerum? Det var Alessandro Puleo  och Henrik Svensson som tjötade på mig att jag skulle pröva på det. Var till en början mycket negativ till det men efter intropasset var jag såld.

 
Hur länge har du tränat CrossFit? Sen februari

 
Varför tränar du CrossFit och vad är det bästa med att träna CrossFit? Jag tränar CrossFit för det är ett grymt ställe att mingla på och jag får samma adrenalinkick som jag fick när jag höll på med extremsporter

 
Har CrossFit träningen hjälpt dig på någotsätt i vardagen? Ja den får mig att må super bra, är alltid lycklig när jag lämnar boxen och när jag kommer till den.

 
Har du någon favoritövning? Burpees och höga boxhopp

 
Har du något tips till nya som vill börja medCrossFit?  Släpp alla fördomar, pröva för fan! Bästa som har hänt mig :)

CROSSFIT LERUMS MEDLEMMAR

Posted by on Jun 5, 2013 in Crossfit Lerums medlemmar | 0 comments

Annika Lincoln

annica lincoln
35 år
Sambo/gift/singel? Singel med två underbara barn. Emmie, 8 & Cade, 6.

 
Relation/släktskap med någon medlem i boxen? Min bror Anders Björk tränar där och sedan en hel hög vänner, gamla klasskompisar och arbetskamrater :)

 
Vad gör du till vardags? Jag jobbar som marknadschef på Andreas Stihl i stenkullen. Marknadsför roliga produkter så som motorsågar och gräsklippare :)

 
Har du någon träningsbakgrund? Nja, har nog alltid varit ganska dålig/lat med träningen eller åtminstone på att fortsätta!! Köpt mängder av gym kort men aldrig tyckt det varit speciellt kul. Promenader är väl det som funkat bäst :)

 
Hur kom du i kontakt med CrossFit Lerum? Hörde nog först om det från Karl Andersson. Kommer ihåg att jag gick in på hemsidan och såg före/efter bilder honom, imponerande!!!! Men jag vågade mig inte dit förens Sabina Andersson tjatade på mig att prova!! (Tack Sabina)

 
Hur länge har du tränat CrossFit? Har tränat lite över ett år nu :)

 
Varför tränar du CrossFit och vad är det bästa med att träna CrossFit? Jag tränar crossfit för att jag mår bra av det:) Det bästa med crossfit är att det är roligt, jobbigt, utmanande, svårt, varierande, tungt, tillfredställande. Jag kan fortsätta men jag tror ni fattar?! Jag är helt såld på denna träningsformen!!

 
Har CrossFit träningen hjälpt dig på något sätt i vardagen? Mycket!!! Känner mig starkare, piggare, har mer tålamod och visst blir man glad när man faktiskt börjar se lite muskler som man inte sett innan :)

 
Har du någon favoritövning? Svårt, finns många men gillar cleans och burpees :)

 
Har du något tips till nya som vill börja med CrossFit? Va inte rädd för att pröva!! Grymma coacher och peppande medlemmar kan få en att ta sig igenom även de riktigt jobbiga passen!! En riktig boost för självförtroendet :)

Magisk kväll i boxen!

Posted by on Maj 23, 2013 in Crossfit Lerums medlemmar | 0 comments

CROSSFIT LERUMS MEDLEMMAR

Posted by on Mar 9, 2013 in Crossfit Lerums medlemmar | 0 comments

Karl Andersson

Kalle Andersson

27år

Sambo/gift/singel? Sambo

Relation/släktskap med någon medlem i boxen ? Ingen flickvän eller släkting i boxen men en massa vänner.

Vad gör du till vardags? Jag jobbar på ett företag som heter Klubbhuset som i grunden är en innebandyspecialist och där sköter jag vår webshop med allt vad det innebär.

Har du någon träningsbakgrund? Från början är jag innebandyspelare och som alla vet avskyr innebandyspelare fys och hård träning men på senare år har jag försökt få in lite distanslöpning och styrketräning för att få en mer varierad träning.

Hur kom du i kontakt med CrossFit Lerum? Första gången jag över huvud taget hörde ordet crossfit så kom det ifrån min kompis Behnam som nog många i boxen känner till. Han talade väldigt gott om Crossfit som träningsform och efter en del tjat från honom följde jag med på ett intropass. Jag signade medlemskap direkt efter passet för jag kände direkt att detta var något jag ville fortsätta med.

Hur länge har du tränat CrossFit? I slutet av mars har jag 1års jubileum.

Varför tränar du CrossFit och vad är det bästa med att träna CrossFit? Främsta anledningen till att jag tränar Crossfit är nog att det aldrig är tråkigt eller ångestladdat att komma ut till Lerum för att träna. Man får en fantastisk rolig och varierad träning där man både ser och känner resultat redan från början. Sen måste man ju även nämna den fantastiska stämningen Anders och Anna lyckats skapa i boxen som alltid gör det kul att få komma dit och träna.

Har CrossFit träningen hjälpt dig på något sätt i vardagen? Det har den absolut. För ett par år sedan drabbades jag av en knäskada som jag har dragits med från och till sedan dess. Det är egentligen först nu det senaste året som jag börjar känna att knät inte gör sig påmint dagligen genom värk och stelhet. Något som jag är helt övertygad om att min nya träningsform har hjälpt till med. Det är ju den största förändringen eftersom det tidigare var något som jag hade problem med och kände av dagligen. Sen en annan sak som förändrats väldigt mycket som min sambo ständigt påpekar för mig och det är att jag inte längre ser ut som en hösäck när jag går utan att jag börjar få bak axlarna och rätat upp ryggen. Fortfarande långt ifrån bra men absolut en bit påväg.

Har du någon favoritövning? Eftersom man inte är något muskelberg så föredrar jag övningar där man använder egna kroppen och två övningar jag gillar är handstand push ups och burpees.

Har du något tips till nya som vill börja med CrossFit?  Vet inte om man behöver några tips egentligen utan har man bara en positiv inställning när man provar på Crossfit för första gången så tror jag man fastnar för träningsformen och känslan man får när man kör i boxen gör att motivationen lite kommer av sig själv.

CROSSFIT LERUMS MEDLEMMAR

Posted by on Mar 9, 2013 in Crossfit Lerums medlemmar | 0 comments

Sarvi Glemfors

Sarvi Glemfors

38,5 år =)

Sambo/gift/singel? Gift med Mattias Glemfors som inte hittat till boxen ännu.

Relation/släktskap med någon medlem i boxen? Har världens underbaraste lillasyster, Delli som också tränar i boxen. För er som blandat ihop oss….Det finns TVÅ av oss! =)

Vad gör du till vardags? Är ansvarig för tjänsteutveckling inom desktop applikationsområdet på Volvo IT men drömmer mig allt som oftast bort till min egna gårdsbutik med inredning, Café och stenungsbageri på Gotland.

Har du någon träningsbakgrund? Har dansat massor samt jobbat som instruktör med dansaerobics, body pump, step, core mm på Hagabadet& Pyramiden tränings center i 10 år.

Hur kom du i kontakt med CrossFit Lerum? Via en go vän, Mange Dahlsjö som också tränar här. Han snackade om Crossfit varje gg vi sågs och sa att han var hundra på att jag skulle ÄLSKA det. SÅ RÄTT HAN HADE!

Hur länge har du tränat CrossFit? Ca 7 månader. Började i augusti 2012.

Varför tränar du CrossFit och vad är det bästa med att träna CrossFit? Jag tränar Crossfit för att jag mår så bra av det. Är starkare än någonsin med ständigt nya mål i sikte!

Har CrossFit träningen hjälpt dig på något sätt i vardagen? Mina barn på 7, 6 och 2 år har fått en mycket starkare och roligare mamma. Hur många mammor står på händer och läser godnattsaga och gör Thrusters med sina ungrar som vikt? Det är cirkus hemma jämt numera! =)

Har du någon favoritövning? Jag älskar det mesta! Men måste jag välja så säger jag Pullups& Burpees.

Har du något tips till nya som vill börja med CrossFit? Ja faktiskt! Take it easy! Nöt in tekniken läääänge och få upp styrkan långsamt. Lyssna på råden från coacherna!