Min första ”riktiga” tävling | CrossFit Lerum

Min första ”riktiga” tävling

Så var den nu gjord, min första riktiga tävling utanför min egna comfortzon i boxen hemma. MK Open i Falun är över. En 37:e placering av 100 st starka tjejer resulterade mina resultat i !

En jättekul tävling som jag har sett fram emot med en skräckblandad förtjusning. En känsla som legat i magen ända sedan jag vann startplatsen i december när vi tjejer deltog i ”Strong Girls Championship”

Eftersom det här med att tävla i en sport är en relativt nyväckt tanke för mig, så har själva tanken på att tävla varit oerhört obekant och frågan är väl om jag överhuvudtaget hade anmält mig om det inte hade varit för att jag vunnit startplatsen. Men vilken resa jag har gjort och vad roligt det har varit.

Efter openkvalen till regionals i april så slog det mig plötsligt att det bara var mindre än två månader kvar tills tävlingen i Falun skulle gå av stapeln och jag kände att det var dags att snäppa upp träningen lite. Jag insåg att enbart mina air squats inte skulle ta mig någonstans utan att jag kanske för engångskull var tvungen att ta tag i mina svagheter såsom skivstången….=) Jag började därför att fundera på individuell programmering och jag var därför inte sen med att nappa på att Anders och Janne precis hade gått OPT-utbildningen i Stockholm.

På de veckor som var kvar så var det full fokus på att gneta svagheter. Snatch, powersnatch, hangpowersnatch och overheadsquats nästintill vareviga dag ;-) Inga AMRAPS med enbart kroppsvikten längre utan nu var det jag och skivstången som skulle bli såta vänner. I ca 6 veckor stod jag där i genomsnitt 5 dagar i veckan för att rädslan för skivstången successivt skulle ebbas ut .

När sedan tävlingswodarna släpptes och vi fann att några av momenten just var powersnatch och overheadsquats så var det nästan för bra för att vara sant ;-) Första Woden var dock en 400 meters hinderbana med diverse moment som skulle passeras där slutstationen innebar att du skulle göra så många pull ups som du hann med den kvarvarande tidenav 4 minuter. Inget att vara vidare rädd för här egentligen om det inte vore för att pull ups riggen inte var gjord för ”lilla” mig ;-) Men hinderbanan gick som en dans och 28 st pull ups fick jag till. Andra Woden var ett maxlyft av powersnatch direkt följt av 3 st overheadsquats på ena tid av 3 minuter. Därefter direkt följt av 1 minut amrap av 24 kg KB svingar och därefter 50 sekunder amrap av air jumps squats. Japp ni hörde rätt! Air jumps squats, min paradgren och det var också dom som placerade mig bra efter 2/3 wodar.  Tredje Woden för dagen visste jag att den skulle bli tuff, då det b la åter igen var dags för 9 st squatsnatch på 40 kg som jag möjligtvis kanske sätter en solig och bra dag. Det hade åtminstone varit en solig och en bra dag hitintills men styrkan var inte riktigt med mig. En 35:e plats efter dagens 3 wodar gav mig ändå en plats på semifinalen dagen efter.

Semifinalen! Just det ja, den var jag faktiskt inte beredd på=) En wod jag knappt hade läst på. 7 st C&J på 52,5 kg  + 7 st repklättringar, 5 st C&J på 52,5 kg osv och allt detta på 9 minuter. Vilken tur då att jag ändå hade känt på vikten innan och det var just där mitt max låg. Det blev en fight också men jag tog mig igenom mina 7 st C&J + 7 st repklättringar och hann sätta 1 C& J och några misslyckade försök till när tiden var över.

MK tävlingen var över för mig och jag kunde inte annat än att känna mig glad. Glad över att jag tog mig igenom tävlingen och att jag var nöjd med var jag presterat och glad för att det faktiskt hade varit precis så roligt och så lärorikt som jag hade velat.

Ett stort tack till er i tävlingsledningen i MK Falun för en grymt bra organiserad tävling men framförallt ett stort tack till coach Janne Svanström för hjälpen med bra programmering och sist men inte minst ett stort tack till Crossfit Lerum för grym support!

Vi är väl fler som åker upp nästa år? =)

MK FAlun

 

P&K

Marielle

 

 

Kommentarer