CROSSFIT LERUMS MEDLEMMAR | CrossFit Lerum

CROSSFIT LERUMS MEDLEMMAR

Karl Andersson

Kalle Andersson

27år

Sambo/gift/singel? Sambo

Relation/släktskap med någon medlem i boxen ? Ingen flickvän eller släkting i boxen men en massa vänner.

Vad gör du till vardags? Jag jobbar på ett företag som heter Klubbhuset som i grunden är en innebandyspecialist och där sköter jag vår webshop med allt vad det innebär.

Har du någon träningsbakgrund? Från början är jag innebandyspelare och som alla vet avskyr innebandyspelare fys och hård träning men på senare år har jag försökt få in lite distanslöpning och styrketräning för att få en mer varierad träning.

Hur kom du i kontakt med CrossFit Lerum? Första gången jag över huvud taget hörde ordet crossfit så kom det ifrån min kompis Behnam som nog många i boxen känner till. Han talade väldigt gott om Crossfit som träningsform och efter en del tjat från honom följde jag med på ett intropass. Jag signade medlemskap direkt efter passet för jag kände direkt att detta var något jag ville fortsätta med.

Hur länge har du tränat CrossFit? I slutet av mars har jag 1års jubileum.

Varför tränar du CrossFit och vad är det bästa med att träna CrossFit? Främsta anledningen till att jag tränar Crossfit är nog att det aldrig är tråkigt eller ångestladdat att komma ut till Lerum för att träna. Man får en fantastisk rolig och varierad träning där man både ser och känner resultat redan från början. Sen måste man ju även nämna den fantastiska stämningen Anders och Anna lyckats skapa i boxen som alltid gör det kul att få komma dit och träna.

Har CrossFit träningen hjälpt dig på något sätt i vardagen? Det har den absolut. För ett par år sedan drabbades jag av en knäskada som jag har dragits med från och till sedan dess. Det är egentligen först nu det senaste året som jag börjar känna att knät inte gör sig påmint dagligen genom värk och stelhet. Något som jag är helt övertygad om att min nya träningsform har hjälpt till med. Det är ju den största förändringen eftersom det tidigare var något som jag hade problem med och kände av dagligen. Sen en annan sak som förändrats väldigt mycket som min sambo ständigt påpekar för mig och det är att jag inte längre ser ut som en hösäck när jag går utan att jag börjar få bak axlarna och rätat upp ryggen. Fortfarande långt ifrån bra men absolut en bit påväg.

Har du någon favoritövning? Eftersom man inte är något muskelberg så föredrar jag övningar där man använder egna kroppen och två övningar jag gillar är handstand push ups och burpees.

Har du något tips till nya som vill börja med CrossFit?  Vet inte om man behöver några tips egentligen utan har man bara en positiv inställning när man provar på Crossfit för första gången så tror jag man fastnar för träningsformen och känslan man får när man kör i boxen gör att motivationen lite kommer av sig själv.

Kommentarer