CROSSFIT LERUMS MEDLEMMAR

Martin Evenbratt

martin Evenbratt

33 år

Sambo/gift/singel: Gift

Relation/släktskap med någon medlem i boxen? Ja. Ringmärkt av Hanne ”Hälsenan” Evenbratt, som jag träffade på friidrottsgymnasiet i Frölunda 1996, och vi har hållit ihop sedan dess.

Vad gör du till vardags? När jag inte är länsman i Göteborgs nordöstra stadsdelar pendlar jag mest mellan lugnet hemma och slitet i boxen.

Har du någon träningsbakgrund? Tills jag var runt 20 elitsatsade jag inom friidrott, där jag hoppade stavhopp och sysslade lite med mångkamp. I ungdomsåren spelade jag även hockey i SH84. Efter friidrotten blev träningen mest sporadisk där ju-jutsu blandades med löpning och jag tränade inte regelbundet på drygt 10 år. Den enda något så när regelbundna motionen jag hade på senare år före CF, var den oerhört riskfyllda innebandyn på jobbet där det är s.k. fängelseregler som gäller.

Hur kom du i kontakt med CrossFit Lerum? Vår gamle stavhopparkompis Viktor hade börjat med något hurtigt som han pratade sig varm om. Hanne snappade upp detta och sökte rätt på närmsta CF-box. Vi gick på ett intropass och båda gillade träningen. När man sedan fick ta del av hela paketet med box och atmosfär fastnade vi.

Hur länge har du tränat CrossFit? Sedan i juli 2012.

Varför tränar du CrossFit och vad är det bästa med att träna CrossFit? För att den ger grymma resultat och motiverar till så mycket mer. Jag har alltid gillat mångkamp, och CF är den ultimata mångkampen. Jag gillar även tävlingsmomentet och har som mål att köra några tävlingar framöver.

Har CrossFit träningen hjälpt dig på något sätt i vardagen? Den är en mycket bra grund för mitt arbete då jag inte sällan tvingas springa i kapp, välta omkull och hålla fast någon som till varje pris vill komma loss. Sedan jag började med CF är jag både fysiskt och mentalt mycket starkare i sådana situationer. I arbetet ingår även att dagligen bära tung utrustning om cirka 10 kg (där cirka hälften sitter runt höfterna), varför en god fysik och kondition är ett måste för bibehållen hälsa.

Har du någon favoritövning? Gillar alla tekniskt svåra övningar, även om jag inte klarar av alla. Pullups och snatch är favoriter just nu.

Har du något tips till nya som vill börja med CrossFit? Skynda långsamt, nöt in teknik och stärk upp bålen… Efter det är det bara att kötta rakt in i väggen! ;-)

Kommentarer