CROSSFIT LERUMS MEDLEMMAR

Anders Bratland

Anders Bratland

36 år

Sambo/gift/singel? Gift

Relation/släktskap med någon medlem i boxen? Javisst! Efter lite tjötande så fick jag med frugan, Lottie. Sen dess så tjötar vi nog lika mycket crossfit båda två. Nu är min yngsta kille, Jesper, med och tränar FF Kids också.

Vad gör du till vardags? Egenföretagare som konsultar och utbildar inom systemutveckling med Microsofts verktyg.

Har du någon träningsbakgrund? Ja, jo.. Spelade hockey i massor av år. Vilket har varvats med allehanda kampsporter och några varv på gymmet.

Hur kom du i kontakt med CrossFit Lerum? Efter att ha kämpat med grov övervikt i många år så var jag extremt villrådig och visste inte vad jag skulle hitta på. Tjockare och tjockare blev jag tills jag en dag så en före-och-efterbild på Karl Andersson på facebook. Ungefär då stötte jag på Emil Thompson i jobbet och då lovade jag att jag skulle svänga förbi på ett intropass. Efter några veckor fick jag tummen ur och gled in till Anders och sa ”Jag vill göra som Karl”. Anders svarade glatt att ”Det löser vi!”. Tokstrikt diet och sex träningspass i veckan var receptet tydligen. Väl på intropasset hade jag så roligt och blev så otroligt väl mottagen av alla, men framför allt Karl och Elin så jag köpte ett 6-månaderskort så fort jag kom hem. Under dom följande 6 månaderna var det tre dagar som jag inte hade träningsvärk och det var när vi var bortresta en vecka.

Hur länge har du tränat CrossFit? Slutet av april 2012, 9 månader.

Varför tränar du CrossFit och vad är det bästa med att träna CrossFit? Det är så otroligt roligt! Variationen, peppen, den totala utmattningen. Det ger resultat! Vi skojar lite ibland om att det är en sekt, för sammanhållningen och gruppkänslan är så stark. För mig var det väldigt stort att kunna vara med på mina egna villkor, dvs att man kan träna som nybörjare sida vid sida med dom som tränar på elitnivå och ha roligt ihop.

Har CrossFit träningen hjälpt dig på något sätt i vardagen? Väldigt mycket. En så enkel sak som att kunna knyta skorna utan att magen tar emot och man håller på att tappa andan kan låta trivialt, men det är bara en av alla grejer.

Har du någon favoritövning? Självklart! Back Squats. Eller Double Unders, nä dom suger jag på, så inte dom. Men rodd är jäkligt roligt! 500m rodd på 100% suger verkligen musten ur en. Fast vanliga hederliga cleans är också roligt. Allt som inte har den egna kroppen som vikt är roligt.

Har du något tips till nya som vill börja med CrossFit? Massor 🙂 Förut hade vi en tjusig lapp med regler som var ganska unika och roliga i stil med, Lämna egot hemma – någonstan i landet finns det ändå en fjortis som lyfter tyngre än dig. Ett annat bra tips är att hälsa med ditt namn på dom du tränar med. Det är så många trevliga människor i boxen, så du vill inte missa någon

Kommentarer