CROSSFIT LERUMS MEDLEMMAR

Erik Sand

35 år

Sambo/gift eller annan släktskap med någon medlem i boxen? Gift med Viktoria som även hon tränar.

Vad gör du till vardags? Jobbar som försäljningschef på Salubrious, ett företag inom medicinteknik.

Har du någon träningsbakgrund? Man kan säga att jag tog ut min 40-årskris ett par år i förskott och har mest ägnat mig åt konditionsidrotter som att springa Marathon, åka Vasaloppet, fjällorientering, ironman (även om det sistnämnda är ca 100 år sen) etc osv. Mycket sparsamt med styrketräning, har nog aldrig hållit i en olympisk skivstång. Kollar mycket sport på TV.

Hur kom du i kontakt med CrossFit Lerum? Min kära hustru tjötade hål i huvudet på mig ett par månader. Jag måste erkänna att jag var skeptisk men jag gick jag på ett intropass. Sen hade jag lite överläggningar med mig själv om vi skulle få ihop vardagslogistiken om båda två tränade på det här sättet. Men sen bestämde jag mig för att köra och det har jag inte ångrat en sekund.

Hur länge har du tränat CrossFit? Sen mars 2012.

Varför tränar du CrossFit och vad är det bästa med att träna CrossFit? Listan kan göras lång men om jag måste välja något så är det variationen. Det är alltid lika roligt och spännande att gå på pass eftersom man inte vet vad som väntar. Sen måste jag nämna gemenskapen som Anders och Anna lyckats skapa. Den är helt otrolig. Jag har aldrig varit med om nåt liknande.

Har CrossFit träningen hjälpt dig på något sätt i vardagen? Jag har blivit starkare i princip i varenda kroppsdel. Det märker jag både på träning och i vardagen. Ett exempel är att jag som småbarnsförälder ofta plockar upp sprattlande små människor i konstiga vinklar. Och då slår det mig att jag blivit både starkare och rörligare.

Har du någon favoritövning? Pull-ups har blivit en favorit. Har antagligen att göra med att jag inte kunde göra pull-ups när jag började och hade det som första målsättning att klara av.

Har du något tips till nya som vill börja med CrossFit? Nej. Det är bara att börja. Sen löser det sig. Det är jag helt säker på.

Kommentarer