CROSSFIT LERUMS MEDLEMMAR

Angelica Bron

37 år

Sambo/gift med (någon medlem i boxen)? Gift med Haiko som också sliter i boxen, vi slåss om träningstiderna kan jag meddela :-)

Vad gör du till vardags? Arbetar som enhetschef inom Avdelning Boende och Sysselsättning (Funktionshinderområdet) här i kommunen.

Har du någon träningsbakgrund? Jag har mer eller mindre alltid varit ganska så aktiv vad gäller träning. Ridsport under hela min uppväxt. Sen blev det innebandy på relativ hög nivå och de sista 3-4 åren innan jag hittade boxen var det ca 3-5 pass/veckan med combat, spinning mm.

Hur kom du i kontakt med CrossFit Lerum? Jag kände coach Anders litegrann sedan tidigare och en dag fick jag ett litet-glimten-i-ögat-mail där det stod ”det är inte dags för Angelica att börja träna på riktigt snart?” :-) Det var inget jag funderade speciellt länge på utan jag dök upp i boxen på första intropasset tillsammans med två kollegor som även dem blev sålda på konceptet.

Hur länge har du tränat CrossFit? Sen Anna och Anders startade boxen, okt 2011.

Varför tränar du CrossFit och vad är det bästa med att träna CrossFit? Finns hur mycket som helst att rabbla upp men för att nämna något så är det just variationen av moment. Att aldrig riktigt veta vad som komma skall gör att du ständigt är lite nervös inför varje träningspass och den känslan är rätt häftig. Att sen faktiskt klara av det man först trodde var omöjligt. För ”klara det” det gör alla eftersom alla moment kan skalas utefter personens egen förmåga och förutsättningar. Jag skalar fortfarande vissa övningar efter 1 år och det är inget mer med det, det kommer när det kommer och man blir lika glad varje gång man sätter nått, vare sig det är bättre tid, fler repetitioner eller tyngre svårare övningar.

Något annat som jag tycker är unikt är att man, om man vill, noterar resultaten i exempelvis appen myWod. För mig har min träning blivit mer målfokuserad, jag vill uppnå resultat på ett annat sätt än tidigare. Crossfit är för mig mer mätbart och det ger en tydligare överblick över mina prestationer. Samtidigt håller det motivationen igång iom att man hela tiden utmanar sig själv. Men som sagt det är upp till var och en men det faller sig rätt naturligt att ha lite koll på vad man sysslar med.

Har CrossFit träningen hjälpt dig på något sätt i vardagen? Ja såklart, förutom att jag gått ner i vikt vilken jag också lyckats hålla har jag fått en starkare kropp, bättre hållning och blivit starkare mentalt. Jag äter bättre mat och framförallt mer regelbundet för att ha bästa förutsättningarna att göra bra pass. Man tänker en extra gång om man verkligen ska möla i sig den där onödiga kakan, att det faktiskt påverkar min träning. Kanske att man har utvecklats som person också, svårt att säga, men jag är nog mer ofta nu än tidigare utanför min comfortzon i exempelvis arbetslivet. Man vet ju med facit i hand att man klarar mer än vad man tror, mycket ligger ju på det mentala planet.

Har du någon favoritövning? Ja jag får väl säga mina 20 i rad strikta pull ups då…haha…nädå bara skojar. Pull upsen är något jag fortfarande kämpar med! Men Clean & Jerk är riktigt skoj och sen efter vår tjejtävling nu sist lyckades jag få till dem riktigt okej och i bra tempo, var euforisk i flera dagar efteråt :-)
Har du något tips till nya som vill börja med CrossFit? Våga testa, du kommer inte ångra dig! Stämningen och peppet i boxen är unik! Å stirra dig inte blind på youtubeklipp på crossfit från ”over there”… då blir man ju livrädd! ;-)

Kommentarer